Проектни активности 

На државниот натпревар по англиски јазик 4 (четири) наши ученици се рангирани меѓу првите 10 (десет):
9 одд. :
Љиљана Чучук 7 место
Ментор: Камелија Симоновска
8 одд. :
Ана Миланова 8 место
Ментор: Слободанка Прелоговски
7 одд.:
Ива Пеливанова 8 место и 
Борис Пауновски 8 место
Ментор: Камелија Симоновска
На државниот натпревар учествуваа: Искра Ѓеровска од 9 одд., Дарија Блажевска од 8 одд, Ива Ефкоски и Иван Донев од 6 одд. и Андреј Станковиќ и Изабела Бошку од 5 одд.
Честитки за сите наши ученици!


Регионален натпревар по англиски јазик:

9 одделение  8 одделение  7 одделение  

 

 

 Лилјана Чучук 9а, 1 место
Искра Геровска 9б, 2 место

Ана Миланова 8а, 2 место
Дарија Блажевска 8а, 3 место

Ива Пеливанова 7а, 1 место
Борис Пауновски 7б, 2 место

 6 одделение  5 одделение  
 Иван Донев 6а, 2 место
Ива Ефкоски 6б, 3 место
 Изабела Бошку, 2 место
Андреј Станковиќ 5б, 3 место
 
Одиме на државен❗️
 
 

Учениците Јана Дамчевска 9а, Матеј Ѓоргиевски 9б и Леон Бојчевски 9б, учествуваа на 9та манифестација на Денови на електро техниката во Сету Михајло Пупин-Скопје на 12 и 13 Мај 2022 година. Учениците учествуваа на натпреварот и освоија 4то место и беа на посета на музејот на ЕВН во Матка
 viber image 2022-05-26 23-16-40-351  viber image 2022-05-26 23-16-40-938

По повод 119 годишнината од смртта на нашиот најголем идеолог и револуционер Гоце Делчев ученици од 8 а одделение заедно со наставничката по историја Калина Серафимовска положија свежо цвеќе во црквата Св. Спас.
 viber image 2022-05-04 14-18-51-400  viber image 2022-05-04 14-18-51-592  viber image 2022-05-04 14-18-51-755  viber image 2022-05-04 14-18-51-901

 


 

На 62 Натпревар на Млади техничари и природници, учениците од 5 и 6 oдд под менторство на наставничката Биљана Наумчевска освоија:
2 место од областа Воздухопловно Моделарство - Марко Митевски ученик во 6б одд .
2 место од областа Сообраќајно Моделарство - Андреј Симјанов ученик во 6б одд.
2 место од областа Ракетно Моделарство - Михаела Митевска ученичка во 6б одд.
3 место од областа Градежништво и Архитектура - Матеа Митевска ученичка во 6б одд.

На 62-от натпревар на Млади техничари и природници од Скопје одржан на 17.04.2022 во домот за техничка култура на град Скопје нашите ученици од 8 и 9 одделение учествуваа во следниве дисциплини:

 Прва дисциплина Астронаутика, учествуваше ученичката Ана Миланова од 8а одд. која освои прво место на тема „Хероината на нашето време Валентина Терешкова“.  Ana
 Втора дисциплина Астрономија,учествуваше ученикот Кирил Цеков од 9б одд. и освои 3 место на тема „Нешто за нашата вселена“.  Kiril Cekov
 Трета дисциплина Конструкторство, учествуваше ученикот Леон Бојчевски од 9б одд. и освои 4 место на тема „Соларна кола“.  leon

Со наставничката по физика Рада Манчева.

 

 

Честитки за успехот и постигнатите резултати на Регионалниот натпревар по БИОЛОГИЈА што се одржа на 09.04.2022година
 VII одделение  VIII одделение  IX одделение
Ива Пеливанова I награда
Ања Јовановиќ I награда
Андреа Барџиева II награда
Теона Бојчевска III награда
Калина Давитковска III награда
Димитар Дуев III награда
Кристијан Јанев II награда
Миа Панов II награда
Теодора Николоска II награда
Мила Насковска III награда
Марија Иванова III награда
Петар Бошку III награда
Амелија Ончева I награда
Јована Стојковска II награда
Нина Илин II награда
Јана Дамчевска III награда
Леон Бојчевски III награда
Матеј Ѓорѓиевски III награда

 

 

 
Честитки за успехот и постигнатите резултати на Регионалниот натпревар по Природни науки што се одржа на 02.04.2022година
 IV одделение  V одделение  VI одделение
Оља Јовановиќ – I награда
Михаил Јанакиески- II награда
Аник Адеми - II награда
Марија Денковска Хеиерманн – II награда
Јан Спироски- II награда
Андреј Ристовски - III награда
Мила Вељаноска - пофалница
Марин Стојаноски - пофалница
Нина Ќосева I награда
Лина Пашоска II награда
Изабела Бошку III награда
Софија Зафироска III награда
Мила Караиванова III награда
Саша Димитриевска пофалница
Марија Секуловска пофалница
Аника Божиновска пофалница 
Уна Стојановска II награда
Нина Велевска III награда
Матеа Митевска пофалница
Марко Митевски пофалница
Гаја Тренчева пофалница
 
 
 
 
 
На 7.04.2022- учениците од 9-то одделение заедно со наставничката по историја Калина Серафимовска и наставничката Рада Манчева го посетија Меморијалниот центар на Холокаустот. Учениците се запознаа со злосторствата што биле направени врз Евреите во Македонија и пошироко во Европа.
 viber image 2022-04-08 10-14-57-263 viber image 2022-04-08 10-15-20-402  viber image 2022-04-08 10-15-29-577 
 
 
Акцијата ,,Од нас - за нас" заврши успешно. Сите ученици од I до IX одд. несебично донираа книги и го збогатија библиотечниот фонд на нашето училиште за 197 книги. Благодарност и до вредните петтоодделенци, кои за благодарам на секој ученик му подарија рачно изработен обележувач на страница (bookmarker).

 

Одговорни наставници: Светлана Бебекоска, Снежана Васкова и Викторија Боровска
 viber image 2022-03-17 08-37-13-742  viber image 2022-03-17 08-37-27-263  viber image 2022-03-17 08-37-41-633  viber image 2022-03-17 08-37-54-793

 

По повод Меѓународниот ден на мајчиниот јазик нашите ученици Амелија Ончева, Јана Дамчевска и Ирина Лазова од 9а одд. Аналена Митровска од 7а одд. и Џан Сејфула од 7б одд., заедно со наставничката по македонски јазик Маја Ѓорѓиевска и директорката Маја Ангелова, беа дел од централното чествување кое се одржа во Институтот за македонски јазик "Крсте Мисирков".

 

274311491 410845100841757 7876045235237137775 n 274317114 410844777508456 3858724095925926280 n 274314782 410844717508462 1755945049266357607 n 274358361 410844844175116 8314984118023551908 n274482670 410844490841818 8521347041848971197 n274371055_410844650841802_5061227290498050533_n.jpg
 
  274450064 410844894175111 7844364032391698455 n     274468114 410844607508473 3734120423209126959 n274479249_410844560841811_5140814623991206609_n.jpg

 

Општински натпревари 2022 година

Физика

Честитки за нашите ученици кој на општинскиот натпревар по физика, се пласираа за регионален натпревар: Деспина Давидов, Андреј Давидовски, Кирил Мицев од 8а и Јана Дамчевска 9а

 

 Природни Науки  
IV одд.
Михаил Јанакиески II Награда
Оља Јовановиќ II Награда
Андреј Ристовски II Награда
Јан Спироски II Награда
Марија Денковска Хеиерманн III Награда
Марин Стојаноски III Награда
Аник Адеми III Награда
Мила Вељаноска Пофалница
 
V одд.
Изабела Бошку I награда
Нина Ќосева I награда
Саша Димитриевска I награда
Мила Караиванова I награда
Аника Божиновска II награда
Лина Пашоска II награда
Марија Секуловска II награда
Софија Зафироска III награда
 
VI од.
Уна Стојановска I награда
Нина Велевска III награда
Матеа Митевска III награда
Марко Митевски III награда
Гаја Тренчева Пофалница
 
 Биологија

9 одделение
Амелија Ончева I награда,
Јована Стојковска I награда ,
Јана Дамчевска I награда,
Нина Илин I награда,
Леон Бојчевски I награда,
Матеј Ѓорѓиевски II награда
 

 
 
 

 


 

Свечено отварање на спортските игри во организација на Општина Центар
И првата победа на нашите кошаркари

 273516064 403559238237010 8224649672366384359 n  273520278 403559244903676 4860947048486677820 n  273543882 403559211570346 8145689814486835345 n
 273644825 403559311570336 120113448025871913 n  273721846 403559208237013 8974423078788499793 n  

 


 

По повод 150 години од раѓањето на нашиот најголем идеолог Гоце Делчев учениците од 8 А заедно со наставничката по историја Калина Серафимовска го посетија Музејот на револуционерната борба каде што имаше изложба и следеа предавање за животот и делото на Гоце Делчев.

 

viber image 2022-02-17 16-32-35-003 viber image 2022-02-17 16-32-35-194 viber image 2022-02-17 16-32-35-437
viber image 2022-02-17 16-32-35-643 viber image 2022-02-17 16-32-35-768 viber image 2022-02-17 16-32-35-902

 


 

На 4.02.2022 година се одбележуваат 150 години од раѓањето на Гоце Делчев. По тој повод ученици од 8-мо одделение заедно со наставничката по историја Калина Серафимовска положија свежо цвеќе на неговиот гроб во црквата Св. Спас.

 

 viber image 2022-02-04 16-13-11-330  viber image 2022-02-04 16-13-21-066 viber image 2022-02-04 16-13-29-608 

 

Акција: Посета на МЕПСО реализирана со 9б одделение и наставниците Љубиша Ѓорѓевиќ -одделенски раководител и Рада Манчева наставник по предметот физика 26.12.2021 година

 viber image 2021-12-26 10-23-15-313  viber image 2021-12-26 10-23-15-426  viber image 2021-12-26 10-23-15-532  viber image 2021-12-26 10-23-15-657

 


 

Акција: чистење и разеленување на училишниот двор 19.11.2021 година

viber image 2021-11-25 11-38-47-451 viber image 2021-11-20 10-29-01-038 viber image 2021-11-20 10-29-01-186 viber image 2021-11-20 11-14-56-686 2а viber image 2021-11-25 19-33-12-786  Zane  Zane1 
 viber image 2021-11-22 13-27-32-613 viber image 2021-11-22 13-27-36-112  viber image 2021-11-22 13-27-37-965  Zane3

 direktorka

 direktorka1  Branka  gra

 

Стручна работилница за уметничка фотографија 

 foto1  foto2  foto3 foto4 

Меѓународна ликовна изложба за деца и младинци „13 Ноември“

 viber image 2021-11-30 08-28-03-032  viber image 2021-11-30 08-28-03-234  viber image 2021-11-30 08-28-03-593
 viber image 2021-11-30 08-28-03-830 viber image 2021-11-30 08-28-03-721  viber image 2021-11-30 08-28-03-933

Родителката д-р Радмила Ончева одржа сеопфатно, едукативно, поучно и интересно предавање за вирусот COVID-19 19.11.21 г. на учениците од 9а одд. (19.11.21)

1a 19.11.21 д-р Радмила Ончева COVID-19 9a 2 19.11.21 д-р Радмила Ончева COVID-19 9a 3 19.11.21 д-р Радмила Ончева COVID-19 9a 4 19.11.21 д-р Радмила Ончева COVID-19 9a

 

 

 

МИО проект во соработка со училиштето „Мустафа Кемал Ататурк“  с.Долно Количани, Студеничани

https://read.bookcreator.com/MiuxxAQn0nYPZU0NcNdtcvwWY9V2/etIF__FPSE2CRFaDHwfZ-A

 

 

 

 

4-ти мај Денот кога загинал нашиот најголем револуционер Гоце Делчев

учениците од 9-то одделение го одбележаа со неколку нивни изработки

 

 viber image 2021-05-04 08-04-31  viber image 2021-05-04 08-04-37  goce1

  и текстовите

Песна за Гоце Делчев

 

Роден во Кукуш

македонски деец,

одличен даскал

водач за пример.

Бестрашен борец

за слобода стремел,

душманот проклет

да го истера навек.

Но, слободата Гоце

не дочека да ја слави,

во Баница славно замина

за народот вечно да го слави.

 

 

Елена Ташовска IX б

 гоце5

 

Виртуелно патување во научниот центар за диносауруси во Пун, Индија

Учениците од II одделение, заедно со наставничките Биљана Стојановска и Ирина П. Крстева и наставникот по англиски јазик Ѓорѓи Ристески имаа можност виртуелно да отпатуваат во Научниот центар за диносауруси во Пун, Индија. Нивен виртуелен гостин од центарот беше Ranjitsinh Disale. Тие со помош на Skype се поврзаа со него и имаа виртуелно патување во Индија, каде што дознаа интересни факти за диносаурусите, ја истражија нивната градба и однесување, слушнаа интересни приказни за овие праисториски животни и нивниот воодушевувачки свет пред милиони години.
Октомври 2019г.

49260425308 abbe5972fb w49260899511 c38776bded w49260899616 7872316cf8 w49260899721 f7caa30446 w49260899801 1a2aa60ba6 w49260899821 f4316f6d92 w

Мерење на воздушен притисок

Учениците од 9а,б одделение ја посетија мегалитската опсерваторија Кокино и ја реализираа проектна активност - „Мерење на воздушен притисок“. Потоа ја посетија и црквата Св. Ѓорѓија во село Старо Нагоричане.
Одговорни наставници: Рада Манчева, Калина Серафимовска и Слаѓана Елезовиќ.
22.10.2019г.

кокино3кокино4

 

Денови на медиумска писменост

По повод Деновите на медиумската писменост на 31.10.2019г. ученици од 8а,б и 9а,б одделение заедно со наставничката Калина Серафимовска ја посетија Агенцијата за аудиовизуелни медиуми. Таму со тимот вработени имаа предавање и работилница за медиумска писменост и правилно користење на интернетот

49163202146 00cd487a5d c49163203786 e043792621 c

 

Проект „од семе до плод“

Учениците од 3а,б,в одделение успешно го реализираа проектот „Од семе до плод“. Засадија садници со темјанушки во жардиниерите на платото во училишниот двор со што го разубавија просторот. Учениците копаа, садеа, полеваа, беа среќни и се радуваа за својот труд.
Одговорни наставници: Снежана Васкова, Светлана Бебекоска, Викторија Боровска

49260986771 5eceb81706 c49260986956 63962cbab6 c49261182972 44d4c9ed16 c49261183707 27d1aac5a5 c

Денот за заштита на животните и миленичињата

На 4 oктомви го одбележавме Денот за заштита на животните и миленичињата со интерактивно обраќање на родителите Катерина Колозова и Хари Сенковски, при што се потенцираше важноста за подигнување на свеста во однос на животните и нивните права како и потребната грижа, љубов и внимание кон своите миленичиња, но и бездомните животни во градот. Исто така, учениците од 5а, 7а и 7б изложија цртежи и фотографии од своите миленичиња на училишното пано.
Одговорни наставници: Камелија Симоновска, Сузана Аврамовска и Филимена Пешевска

3 4
1-a 2-a
   

 

Меѓународен ден на писменоста - УНЕСКО

unesko1unesko3  
unesko4unesko3  
   

Голема Хумана Новогодишна акција на учениците, наставниците и родителите од нашето училиште.Подари Среќа, насмевка и здравје за децата од Детска хиругија и педијатрискиот дел.Наште деца за прв пат подаруваат подготвени пакетчиња со содржини од здрава храна за здрав живот.Една насмевка повеќе е среќа за сите нас.Благодарност до родителите кои несебично и со многу љубов подарија љубов за децата кои привремено претстојуваат на детска клиника. Им посакуваме здравје и многу радости во Новата 2019. Благодарност до наставничката Ирина Крстева - организатор, наставничката Тања Василевска, дефекторлогот Марија Ангелевска и Драган Јованов фитотерапевт и хуманист кој во нашето училиште едуцира од најрана возраст како да се храниме здраво.Среќно на сите !!!!!

48419924 1502783369825457 2892938624528023552 o49196500 1502786219825172 8324339363513106432 n49206517 1502783713158756 3682020066372616192 n49153955 1502785539825240 1435948545059323904 o

Литературен проект „Мојот есеј“

литературен1литературен2литературен3литература4

Европска недела на кодирање и употреба на Миктробитот како микрокомпјутер во „клубот на кодери“ во нашето училиште на 21 век-проект на Британски Совет во р.Македонија

микробит2019

повеќе

Активности на клубот на УНЕСКО 2018

Клубот на УНЕСКО и секциите по Англиски јазик и географија од шестите одделенија ги претставија Леуварден(Холандија) и Валета(Малта), Европски културни престолнини за 2018г.

45526984554 efb1d93cef z 

Во град без автомобили

44122477034 a7a6ab9d92 z

Еко хепенинг

43932574715 9a218d57e1 z

На прославата 60 години од постоење на училиштето „Гоце Делчев“, беше промовиран и првиот број од училишниот весник „Светулка“ 

насловна-веб

 

Проект: Партнерство со Приватното училиште Оберландшуле од Валхајм, Германија

 

Нашето училиште во јуни 2016 год. склучи договор за партнерство со училиштето Private Oberlandschule  од Валхајм, Германија. Во овој проект учествуаат ученици од  IX и VIII одделение , директорката на училиштето и наставниците. Целите на овој проект се: меѓусебно запознавање на обичаите, културата и менталитет со тоа и прифаќање на различностите. Освен тоа целта на двете училишта е и да развијат заеднички проекти и идеи, развивање на професионални компетенции на наставниците како и поголема желба за изучување на германскиот јазик со тоа и германската култура.

Проектот се реализира по зацртаните цели и ефектите се позитивни. Првата фаза се реализира на тој начин што 7 ученици од Валјхајм Гермнија со своите наставници: Силвана Гавриловска и Јохен Витер дојдоа во Скопје и го посетија нашето училиште. Тие како и ученици и наставници од ООУ „Гоце Делчев“ учествуваа во разни активности и работилници како на пр: „Учиме македонски“, „Готвиме македонски специјалитети “, „Учиме македонски ора“ и мн. други. Двете училишта оджуваат два пати месечно  „скајп средби“ и зборуваат на разни теми. Следна фаза беше заминувањето на 10 ученици од нашето училиште со 2 наставника и директорката во Валхајм Германија кои се вратија задоволни со многу впечатоци и импресии.

Во периодот од 10 - 17 октомври  ученици од Германија повторно се гости во нашето училиште а во април 2018г. повторно 11 ученици беа гости на училиштето во Германија.

Координатор: Орнела Милевиќ

 

 

 

Проект „Засади растение - засади живот“

Учениците од I а,б,в одд., заедно со своите одделенски наставнички, Светлана Бебекоска, Снежана Васкова, Викторија Боровска и оваа учебна година продолжија со реализирање на активностите од нивната проектна активност ,,Засади растение – засади живот“. Реализираа веќе три фази од проектот. Во месец септември ја оплеменија земјата во училишните жардиниери со хумус и ги засадија цветните садници. Тековно во наредните месеци се грижеа за истите, ги наводнуваа и прихрануваа. Во месец април учениците ги исчистија жардиниерите, ги окопаа и досадија нови цветни садници. Восхитени сме од нивната желба, акција и посветеност да направат убаво и пријатно место за одмор за сите ученици, наставници и родители, кои многу често претстојуваат на нашето училишно плато.

 

 

Проект:,,Македонија земја на Сонцето,овошјето,зеленчукот и лековитите билки

Креативни едукативни забавни активности низ креативни работилници,при што учениците се вклучуваа во различни активности со помош и поддршка од родителите! Работилниците се одржуваат во училишната кујна, на платото од училиштето и во спортската сала !

На  7.03.1018год. во нашето училиште се одржа работилницата на тема „Цветови за  радост и здравје“ со учениците од 5а,б,в одделение.
Координатор: Ирина П.Крстева и наставничка Лепа Насковска
Гостин предавач: Драган Јованов    
         
                   

 

 

  

Back to top